Он, у кутку трохи ворухнулась купа шкур. З переможним риком я стрибнув і підсікла сокирою край верхньої шкури. О, це була та сама видобуток, про яку тільки може мріяти воїн! Це була нагорода за холодних ночі, коли стоїш на сторожі не сміючи зімкнути очей, за утомливі переходи, за жаркі битви. Під купою шкур стиснулася у грудочку дівчина, майже дівчисько, вбрана в багаті ганчірки й обвішані золотом, неначе це просте залізо! Та якщо б у мене було б стільки грошей, скільки коштували ці брязкальця, я б ніколи не став воїном, купив би будинок, одружився б на гарній дівчині: Моя Тара давно вийшла заміж за торговця або коваля багатші мене, за хлопця, який зміг зібрати викуп за наречену. З мого горла долинуло клекіт: Почувши це, дівчисько, що лежить переді мною, стиснулася ще більше, хоча мені здавалося, що це неможливо. Я усміхнувся: що ж, видобуток, пограємо. Першою справою я зірвав з неї все дрібнички і запхнув їх в кишеню - хто знає, може потім в запарка буде голі пісі дівчат не  до того. Нарешті її прорвало: вона заридала, благаючи відпустити її, вона говорила, що скоро повернуться її батько і брати і дадуть за неї багато-багато грошей, а якщо мені здасться мало, то вони вб'ють мене. "Твої близькі давно мертві, - сказав я, - Ніхто не прийде за тобою! А все, що мені треба, я візьму сам!" Я взяв її за косу і підтягнув на ноги. Вона несамовито заверещала. Кричи, кричи, - подумав я, - мені подобається це. Потім я лівою рукою здер з неї плаття. Вона виявилася струнка і вродлива, хоч груди її трохи замала на мій смак, ну та нічого, виросте, якщо дівчина зможе вижити. Шкіра її була незвичайного золотистого кольору а груди, зморщені від страху і холоду маленькі намистини, кольору дубової кори. Правою рукою вона намагалася позбутися від моєї руки, міцно стискає її пшеничного кольору косу, а лівою прикривала сором, зарослий кучерявим смужками. Я віддер її руку і несильно вдарив по обличчю: