Отже, пропустивши вперед сотню, я звернув з широкої вулиці у вузький прохід між будинками. Виразно пахло димом - має бути вже зайнявся чийсь будинок. Я вибрав будинок багатші і з розгону висадив двері. Перше, що я почув, була тиша. Але тиша - мій друг і я став прислухатися, поки не розібрав тихі звуки й не відділив один від іншого. Чиєсь дихання .. уривчасте, перелякане: так дихає звір, що потрапив у пастку. Так! Я - Мисливець, а ти, що зачаївся людське істота - звір: звір, що потрапив в розставлену армією дикунів, пастку. Дикуни, варвари - так презирливо називали ви, жителі Міста, нас, лісових мешканців. Ви нас недооцінювали і тепер жорстоко поплатилися за це! Я пішов на звук. Ближче, ближче: ось. Тут. Я різко відкрив двері хижки, винісши з одного голі пісі дівчат стусана кволий засув. На перший погляд тут нікого не було, але це тільки на перший погляд, та й то, якщо б дивився не я. Он,  у кутку трохи ворухнулась купа шкур. З переможним риком я стрибнув і підсікла сокирою край верхньої шкури. О, це була та сама видобуток, про яку тільки може мріяти воїн! Це була нагорода за холодних ночі, коли стоїш на сторожі не сміючи зімкнути очей, за утомливі переходи, за жаркі битви. Під купою шкур стиснулася у грудочку дівчина, майже дівчисько, вбрана в багаті ганчірки й обвішані золотом, неначе це просте залізо! Та якщо б у мене було б стільки грошей, скільки коштували ці брязкальця, я б ніколи не став воїном, купив би будинок, одружився б на гарній дівчині: Моя Тара давно вийшла заміж за торговця або коваля багатші мене, за хлопця, який зміг зібрати викуп за наречену. З мого горла долинуло клекіт: Почувши це, дівчисько, що лежить переді мною, стиснулася ще більше, хоча мені здавалося, що це неможливо.